Magyarország

2011.07.29. 06:56

Informatikai fejlesztések kaposvári oktatási intézményekben

Kaposvár(MTI) - Kaposvár 23 oktatási intézményének számítógépparkja bővül annak az Európai Unió által támogatott sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően, amely 271 millió forint értékű informatikai fejlesztésre teremtett lehetőséget.

Kaposvár(MTI) - Kaposvár 23 oktatási intézményének számítógépparkja bővül annak az Európai Unió által támogatott sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően, amely 271 millió forint értékű informatikai fejlesztésre teremtett lehetőséget.A közoktatás informatikai fejlesztése című pályázat keretében elnyert támogatásból a szeptemberi tanévkezdésre összesen 407 asztali számítógép és monitor, 171-171 interaktív tábla, notebook és projektor érkezik az iskolákba, segítve ezzel az informatikai készségek elsajátítását - közölte a városháza szóvivője az MTI-vel.

Répás Orsolya tájékoztatása szerint az informatika eszközöket legkésőbb pénteken minden intézmény megkapja. A szóvivő elmondta, hogy az önkormányzat olyan berendezéseket is vásárolt, amelyek a nagyothallók, a siketek, a gyengénlátók, a vakok és a mozgássérültek tanulását is megkönnyítik, egyúttal számukra is lehetőséget ad arra, hogy megismerkedhessenek a számítógépek használatával. Példaként említette a hordozható Braille-kijelzőket, a speciális, erős kivitelű billentyűzeteket, a fejegérszetteket, amelyek segítségével a mozgáskorlátozott tanulók a fejük mozgásával is képesek irányítani a kurzort, valamint a gyengénlátók számára kifejlesztett kamerákat.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!