Magyarország

2011.04.19. 16:13

Rubikon Intézet: túlsúlyossá vált a Fidesz Az Estében is

<p>A köztévé Híradója után Az Este című műsort is a Fidesz-KDNP rendkívüli túlsúlya és az ellenzéki megszólalások szinte teljes hiánya jellemzi - derül ki a Republikon Intézet legújabb összehasonlító elemzéséből.</p>

E szerint 2011 februárjában csupán egyetlen ellenzéki politikust szólaltattak meg a műsorban, de más időszakokban is feltűnő az aránytalanság. Orbán Viktor és Szijjártó Péter idén együtt többet szerepeltek, mint az ellenzéki politikusok összesen.

Az Este összehasonlítását a megszokottnál jóval nagyobb mintán, kétszer két hónap adásait végignézve vizsgálták: a 2010. februári és márciusi adásokat hasonlították össze a 2011. februári és márciusi adatokkal. A húsz legtöbbet szereplő politikus között 2010-ben 11 kormánypárti és 9 ellenzéki politikust találtak. 2011-ben ez az arány 16 kormánypárti és 4 ellenzéki megszólalásra módosult. A Republikon Intézet véleménye szerint Az Este 2011 tavaszára alapvetően átalakult: egy kiegyensúlyozott, a kormány felé kritikus és az ellenzéki szereplésekre nyitott politikai háttérműsorból egy a Fidesz-KDNP kormány által fontosnak tartott témák dominálta, a kormányt szinte egységesen támogató műsor lett.

-Független Hírügynökség-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!