Magyarország

2011.04.22. 21:09

Gyöngyöspatai roma referens: Mindenki nagyon örült, hogy kimenekítették az asszonyokat és a gyerekeket!"

<p> Mindenki nagyon örült, hogy kimenekítették az asszonyokat és a gyerekeket!" - mondta a 3 tagú gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat képviselője péntek este.</p>

Farkas Pál a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a Vöröskereszt képviselője és Richard Field amerikai-magyar üzletember múlt hét elején tájékozódni érkezett Gyöngyöspatára, házról-házra jártak és csak azután döntöttek a nők és a gyerekek elutaztatásáról, hogy az "asszonyok sírva kértek segítséget tőlük".

Pénteken az interneten számos ellentmondó hír jelent meg arról, hogy vajon ki akarta "evakuálni" a romákat a Véderő kiképző táborának nyitásnapján, ha egyáltalán evakuálásnak lehet ezt nevezni. Több közleményben politikai motivációt sejtettek a 270 roma asszony és gyermek csillebérci, illetve szolnoki utaztatása mögött. Például az LMP is hírbe került, mivel Richard Field korábban az LMP-t támogatta pénzzel. A kormány azt nyilatkozta korábban, hogy senkinek nem kellett menekülnie, szerintük a híresztelések, amelyek szárnyra keltek, azok jól láthatóan hazugságok.

Farkas Pál szerint viszont semmilyen politikai szándék nem volt a Vöröskereszt és az üzletember felajánlása mögött. Egyszerűen csak segíteni szerettek volna azután, hogy látták és tapasztalták, milyen a helyzet Gyöngyöspatán. "Nagyon jó, hogy vannak ilyen jó emberek!" - tette hozzá a helyi roma referens.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!