Magyarország

2011.04.27. 08:36

Gyöngyöspata: elmennének a romák

<p>Ha lenne lehetőségük, a romák nagy része biztosan elhagyná Gyöngyöspatát. Lassan két hónapja élnek feszültségben a kívülről jött különböző paramilitáris szervezetek miatt a romák és ez kihat a falu többi lakójának életére is. Kedden este tisztázatlan körülmények között tömegverekedés tört ki, egy roma fiú és három másik ember, feltehetően a Véderő tagjai, megsérültek.</p>

Szerdán reggel, a kedd esti tömegverekedés után sok a rendőr az utcákon, de Farkas Pál roma referens szerint sokan vannak a Véderő tagjai közül, illetve a rájuk jellemző ruházatban is a településen. A romák félnek, lassan két hónapja kell átélniük a folyamatos zaklatást, éjjel és nappal - fogalmazott. Ha lehetőségük lenne rá, a legtöbb roma elhagyná a települést - mondta a roma referens.

Az esti események kapcsán annyit mondott, hogy egyelőre nem tisztázott, hogyan kezdődött a verekedés. Annyi bizonyos szerinte, hogy néhány nem roma ittasan bement a cigánysorra. Nem helybeliek voltak - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Farkas Pál. A romák közül egyébként csak egy 13-14 év körüli fiú van kórházban - mondta.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!