Magyarország

2011.02.17. 20:17

Már 23 ország forgalmazója vásárolta meg a Tarr-filmet

<p>Berlin - Eddig huszonhárom ország forgalmazója vásárolta meg Tarr Béla A torinói ló című legújabb filmjét a berlini filmfesztivál keretében megrendezett filmvásáron- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Filmunió.</p>

A többi között Belgium, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország és Portugália mozijaiban is látható lesz hamarosan Tarr Béla legújabb filmje, A torinói ló. A világhírű magyar filmrendező legutóbbi alkotását nagy sikerrel mutatták be kedden este a Berlinalén. A film forgalmazási jogait értékesítő cég eddig huszonhárom országnak adta el a legújabb Tarr-filmet mozi és DVD forgalmazásra. Az amerikai, balti államokbeli, mexikói és spanyol forgalmazókkal jelenleg is folynak a tárgyalások.

A torinói ló című film nemzetközi koprodukcióban készült a T.T. Filmműhely, a francia MPM Film, a svájci VEGA Film, a német zero Fiction és az amerikai Werc Werk Works részvételével, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Tarr Béla nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival közösen jegyzi: a forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve, a film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor. A film főbb szerepeiben a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.

A torinói ló című film világpremierje a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában volt; az alkotás további 15 vetélytárssal együtt versenyez a rangos berlini díjakért. Az ünnepélyes díjkiosztó szombat este lesz a berlini fesztiválpalotában.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!