Magyarország

2011.02.28. 16:48

Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor fél a választóitól, ezért tétlenkedik a reformokkal kapcsolatban

<p>Nem esik most egybe a választók elvárása a piacok igényével, és Orbán Viktor ebben a konfliktusban őrlődik - írja Gyurcsány Ferenc hétfő délutáni blogbejegyezésében a kapcsolat.hu oldalon.</p>

A volt miniszterelnök szerint a mostani kormányfő fél a saját választóitól, azoktól, akiket nyolc év alatt feltüzelt, és úgy jósolja: "nem lesz itt semmilyen szerkezeti reform".

Gyurcsány Ferenc szerint "akkor van igazán gond, ha a választók elvárása és a piacok igénye nem esik egybe. Ha mást vár el az egyik és mást a másik. Mi huzamosabb ideje szenvedünk ettől".

A választók jelentős része nem fenntartható gazdaságpolitikát, hanem bővülő állami szerepvállalást igényel. "Hogy ez így alakult, ebben szerepe van az egyelőre inkább alacsony állampolgári költségvetési tudatosságnak, de mi tagadás, az általunk, politikusok által gerjesztett szociális várakozásoknak is" - fogalmaz.

Orbán Viktor szerinte ebben a konfliktusban őrlődik. Ha a választókat kívánja kielégíteni, akkor a piacok büntetnek, ha a piac igényeire hallgat, akkor a választók fordulnak el tőle, ezért tétlenkedik.

A volt kormányfő internetes naplójában azt írja: az előjelekből azt gondolja, hogy "nem lesz itt semmilyen szerkezeti reform. Elvesz egy kis pénzt innen meg onnan, beszed valamennyit máshol, de inkább csak elmismásolja a kormányzást. Igen, fél saját választóitól, azoktól, akiket nyolc év alatt feltüzelt".

Ha meg nincs kormányzás, akkor legalább ellenség kell, így aztán hadd jöjjön az elszámoltatás. Ez egy darabig itthon eltakarhatja a semmittevést, de a világot ez nem fogja megnyugtatni. Mert az elszámoltatás nem helyettesítheti a kormányzást - zárul a bejegyzés.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!