Magyarország

2010.12.01. 19:55

Több vonalon is jelentős késéseket okoz az ónos eső

<p>Több vasútvonalon is gondokat okoz az ónos eső szerda délután. Van, ahol akár 35-40 perccel is hosszabb lehet a menetidő. Az ónos eső zárlatossá teszi a biztosító berendezéseket és megnehezíti a váltók átállítását.</p>

A Budapest-Pécs vonalon a biztosítóberendezések áramköreit tette zárlatossá a jég, így 35-40 perc késésekkel közlekednek a szerelvények. Az ónos eső által okozott váltóállítási nehézségek miatt a Pusztaszabolcs-Dunaújváros szakaszon 10-15 perces, a Budapest-Esztergom vonalon 20-25 perces, a Budapest-Vác-Szob vonalon, 30-35 perces késésekre számíthatnak az utasok. Ezeken felül a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon Nyíregyháza és Kaba állomásokon is nehezen állíthatók a váltók: a vonalon a kör InterCity vonatokat is beleértve 30-40 perccel nőtt meg a menetidő.

A vonalakon egyébként napközben csaknem 430-an dolgoznak a hó- és jégmentesítés miatt. Az éjszakai órákra a MÁV 400 emberrel tisztítja és jégmentesíti a peronokat, lépcsőket és a váltókat.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!