Magyarország

2010.12.11. 10:50

Repedések és lyukak a falon: tüntesd el a hibákat 5 perc alatt!

<p>Télen ne fogj festésbe: van más megoldás is, ha nem akarsz naponta szembesülni a fal hibáival.</p>

A régi házak esetében talán nem meglepő, hogy a festék itt-ott megtöredezik, lepattogzik, vagy már éktelenkedik rajta néhány folt. De mindezzel az új építésű társasházak lakásainak tulajdonosai is szembesülhetnek, főleg azokban az épületekben, melyeket idő előtt húztak fel a kivitelezők, és nem is végezték körültekintően a munkájukat.

A repedések nem mutatnak jól, ahogy a régi képek helyén maradt szöglyukak sem. Ezeket a legjobb lefesteni, de amíg nem lesz jó idő, hogy belefogj a munkába, tüntesd el a hibákat ideiglenesen, a következő módszerekkel!

Mérd fel a repedés veszélyét!

Mielőtt bármilyen házi javításba belefognál, mérd fel, hogy valóban csak egy kis esztétikai hibáról van-e szó, vagy a repedés komolyabb szerkezeti problémát rejt.

Ha ugyanis az utóbbi, akkor nem érdemes elfedni: ha nem is tél közepén, de a lehető legkorábban szakemberrel kell megnézetned és javíttatnod. Ehhez elég, ha óvatosan megkopogtatod a repedés környékét: ha kong, akkor valószínűleg jóval nagyobb részen vált már le a vakolat, csak még nem esett le.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!