Magyarország

2010.12.07. 18:22

Rendőrt akart vesztegetni az ittas sofőr - őrizetbe vették

<p>Pénzt ígért egy ittas sofőr a rendőröknek a Balatonnál, ha nem intézkednek vele szemben. A férfit elvitték a Tapolcai Rendőrkapitányságra, de még az épület előtt is pénzt próbált átadni a rendőröknek. A járőrök azonban nem vették át a bankjegyeket, hanem vesztegetés miatt előállították, majd őrizetbe vették a férfit.</p>

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint az eset még hétfőn történt, egy Balaton-parti településen, ahol a révfülöpi járőrök akartak igazoltatni egy autóst. Alkoholszondát fújattak vele és kiderült, hogy ittas. Elszállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, közben akarta megvesztegetni őket.

A rendőrautóban a férfi többször elmondta az egyenruhásoknak, hogy neki a jogosítványa minden pénzt megér, ezért ad nekik 8 ezer forintot, de ha vissza is viszik a kocsijához, még 12 ezret ad. A járőrök ezután közölték vele, hogy semmiféle lehetőség nincs arra, hogy eltekintsenek az intézkedéstől.

A férfi azonban kitartónak bizonyult: még a kapitányság épülete előtt is megkérdezte, kinek kell ilyen esetekben pénzt adni, és az őt szállító rendőrautó csomagtartójára rakott 5 ezer forintot különböző címletekben.

A férfit vesztegetés miatt őrizetbe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!