Magyarország

2010.12.06. 18:33

Épülhetnek az új házak Kolontáron

<p>Húsz családi ház épül fel jövő nyárra Kolontáron az iszapkatasztrófa károsultjainak. Az öt hektáros építési területet hétfőn adtak át a kivitelezőnek. A falu egy magasabban fekvő pontján állnak majd a 60-150 négyzetméteres egyszintes téglaházak, melyekbe a kolontáriak elveszett otthonaik helyett költözhetnek.</p>

A Bezerédi utcában áll majd az a húsz családi ház, amelybe a károsultak költözhetnek megsemmisült otthonaik helyett. A területet az építtető katasztrófavédelmi főigazgatóság nevében Benkovics Zoltán az Újjáépítési Koordinációs Központ parancsnoka adta át hétfőn Kolontáron a kivitelező cég képviselőjének.

A házakba azok a károsultak költözhetnek, akik a kárenyhítés lehetőségei közül az újjáépítést választották. Az állam által megvásárolt öt hektáros területen 60-150 négyzeteméteres, egy szintes, téglaházak épülnek majd.

Tili Károly polgármester elmondta: a közművek kiépítése után először egy 98 négyzetméter alapterületű épület készül el, az lesz az úgynevezett mintaház és minden egyes háznál figyelembe veszik a lakók egyéni kéréseit.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!