Magyarország

2010.12.17. 19:31

Havas utakra kell számítani a hétvégén

<p>Komoly havazás várható a hétvégén, hideg- és melegfronti hatások befolyásolják majd a közlekedést. Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja az autósok figyelmét, hogy a csúszásveszély miatt lassabban és türelmesebben vezessenek majd.</p>

Éjszakánként ugyanis egyes helyeken akár mínusz 15 fok is lehet, az utak lefagyhatnak. Az autópályákon és a tranzitútvonalakon jelentős forgalomra kell számítani, mert a vendégmunkások szabadságra hazautaznak.

Nagyobb várakozási idők kialakulására kell számítani a határátkelőknél is. A bevásárlóközpontok környékén az ünnepi készülődés miatt a szokottnál nagyobb forgalom várható, ezeken a helyeken is nagyobb figyelmet és körültekintőbb vezetést kér a rendőrség a sofőröktől. Az autópályákon többfelé lehet számítani különböző munkálatokra, a munkaterületek mellett szintén óvatosabban vezessenek - kéri a rendőrség.

Röszkén, az autópálya határátkelőnél szombat estig a kilépő forgalomban egy órás várakozásra lehet számítani. Ártándnál a hétvégi kamionstoppal összefüggésben belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban. A teherfuvarozók évi szállítási kvótájuknak teljesítése miatt a hónap második felében több szállítást teljesítenek, ezért hétköznapokon is várható a be- és kilépő irányba 30-60-120 perces várakozás Ártándnál.

Záhonynál nagyobb mértékű, akár 60-120-180 perces forgalomtorlódás is várható a személy- és teherforgalomban. A hétvégén Beregsuránynál is lehet egy órás várakozás, reggel befelé, délután az országból kifelé vezető irányban. Kerülni napközben Barabás és Lónya felé lehet.

Késések lehetnek a légi forgalomban is, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azt ajánlja, hogy indulás előtt az utasok érdeklődjenek a légitársaságoknál az esetleges késésekről, járat törlésekről.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!