Magyarország

2010.12.28. 16:01

A devizahitelesek megmentésére szólítja fel a kormányt az MSZP

<p>Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a devizahiteles családok megmentése érdekében.</p>

Tukacs István, a szocialista párt képviselője keddi közleményében a Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozását sürgette, és felszólította a kormányt, hogy "az új évben egy kiszámítható, világos gazdaságpolitika megfogalmazásával lásson hozzá Magyarország megtépázott becsületének visszaállításához."

A képviselő szerint "a Fidesz-KDNP felelőtlen politikája miatt ismét mélypontra gyengült a forint a svájci frankhoz képest. A kormány pedig ahelyett, hogy még az idén létrehozta volna az őszre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaságot, egy szalmaszálat sem tesz keresztbe a bedőlő lakáshitelek miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítése érdekében." A politikus közleményében emlékeztetett: kedd délelőtt már 222 forinton is jegyezték a svájci frankot.

A Fidesz-KDNP "kiszámíthatatlan, piacellenes és antidemokratikus politikája" további mélységekbe taszítja hazánk nemzetközi megítélését, és vele a forint árfolyamát - közölte a politikus, hozzátéve: "ha a kormány nem változtat arrogáns és felelőtlen magatartásán, Magyarország adósságbesorolása jövőre már a spekulatív sávba eshet vissza" - áll Tukacs István közleményében.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!