Magyarország

2010.09.24. 07:14

Megszűnik az OÉT, jön a Nemzeti Konzultációs Tanács - Népszabadság

<p>A kormány átalakítaná az Országos Érdekegyeztető Tanács hatásköreit és feladatait, a nevét is megváltoztatnák - írja a Népszabadság.</p>

 A lap szerint lényegében megszüntetnék az OÉT-et, helyette új nemzeti konzultációs testületet hoznának létre, amelyet a kormány meghatározott időszakonként tájékoztatna az előtte álló legfontosabb feladatokról. Az új testület véleményt mondhatna a kormány javaslatairól, a költségvetésről vagy az adótörvényekről, de nem szólhatna bele a munka világát érintő törvények előkészítésébe, a magánszektor éves bérajánlásába és az éves minimálbér meghatározásába.
Az új kormány megalakulása után több hónappal, ezen a héten hétfőn hívták össze először az OÉT-et. Az ülésen a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormánynak van módja megváltoztatni a tanácsról szóló törvényt, de ezt nem szeretné egyedül megtenni, várják a javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!