Magyarország

2010.09.09. 15:30

Álvízműves csalók a Balatonnál

<p>Idős emberektől csatornatisztítás ürügyén próbálnak pénzt kicsalni trükkös tolvajok a Balatonnál. A több ezer forintos díj "beszedése" után az álvízművesek legtöbbször nyomtalanul eltűnnek.</p>

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) több helyen, például a számlalevelek hátoldalán és külön kiadványokban hívja fel a figyelmet arra, hogyan különböztethető meg a vízműves szakember a csalóktól.

Legutóbb egy szerdán, Balatonlellén történt esetről kaptak tájékoztatást. Mostanában a Balaton partján történtek ilyen esetek, de tavasszal Somogy megye több kis településén is előfordultak - mondta a Független Hírügynökségnek Jankó Gábor, a DRV Zrt. PR-vezetője.

A DRV munkatársai magánterületen legtöbbször csak előzetes megrendelés esetén végeznek munkát, és a csalókkal ellentétben könnyen azonosíthatók, mert fényképes, egyedi azonosítóval ellátott igazolvánnyal rendelkeznek, és DRV feliratú sötétkék munkaruhát viselnek - hangsúlyozta Jankó Gábor.

A legutolsó adatok szerint idén májusig 230 esetben váltak alkalmi, vagy trükkös lopások károsultjaivá idős emberek Somogyban. A bűncselekmények áldozatainak 22 százaléka az idősek közül kerül ki, minden ötödik sértett 60 év feletti - tudtuk meg Karsay Kornéltól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársától.
- Független Hírügynökség -

Címkék#DRV Zrt

Ezek is érdekelhetik