Magyarország

2010.09.22. 18:44

Eltemették Bánffy Györgyöt

<p>Eltemették Bánffy Györgyöt. A 83 éves korában elhunyt színművészt több százan kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Bánffy György csaknem negyven éve volt a József Attila Színház tagja. Több száz színdarabban és több mint ötven filmben nyújtott emlékezetes alakítást.</p>

A Kossuth és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész koporsójánál temetésén megjelent többek között Balázs Péter színművész, Kerényi Imre rendező, több miniszter és az országgyűlés elnöke is. Bánffy György özvegye a koporsó mellől hallgatta a szertartást, családja körében. A sírnál a gyászolók egy-egy szál rózsával búcsúztak a színművésztől.

Bánffy György csaknem negyven éve, 1971 óta volt a József Attila Színház tagja. Sok száz színdarabban, több mint ötven játékfilmben nyújtott emlékezetes alakítást. A közönség egyebek mellett Shakespeare Lear királyaként, Othellóként emlékezhet rá.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!