Magyarország

2010.07.14. 08:05

Éveken át kínozta a gyilkos apa a fiát - Blikk

<p>Éveken át kínozta, verte gyerekét a szomszédok szerint a dunaharaszti férfi, aki vasárnap egy nadrágszíj csatjával verte halálra 11 éves fiát - írja a Blikk.</p>

 A gyerek korábban meg is szökött, nagyszüleihez akart menni, de az apja ezért is megbüntette és eltiltotta a nagyszülőktől, akiket szeretett a fiú. A lap szerint az apa azért verte agyon a gyereket, mert az feleselt a nevelőanyjával és egyszer felé is rúgott. A haldokló gyereken nem segített a férfi, a mentőket a mostohaanyjának apja értesítette. Az előzetes orvosi szakvélemény szerint az gyereket ért ütések egyenként is életveszélyesek voltak, és ha életben marad, maradandó agykárosodást szenved.

A gyanúsítottak köre egyébként bővülhet, ha kiderül, hogy a házban lévők nem akarták megakadályozni a tragédiát. Sokan a gyámügy felelősségét firtatják, mert a környékbeliek szerint több intő jel is mutatta, hogy a gyereket verték. A szakember szerint egyébként egy 11 éves gyerek el sem tudja panaszolni, ha verik, mert elhiszi, hogy jogosan kapta a verést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!