Magyarország

2010.06.03. 07:43

Az erdőket sem kíméli a belvíz

<p>Az erdők is megsínylették az elmúlt hetek szélsőséges időjárását, a Nyíregyházi Erdészet kára meghaladja a 18 millió forintot.</p>

Május elején még fagyosak voltak a hajnalok, az erdészet kezelésben levő területeken negyvenkét hektár akácost károsított a hideg. A Tisza magas vízállása elsősorban Tiszadob és Tiszatelek környékén okozott gondokat, becslések szerint 35 hektáron kell a nemrég elvégzett erdőfelújításokat az árvíz levonulása után helyreállítani.

A Nyírségben a belvíz hét hektáron pusztított, a Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben több helyen is hatalmas területen áll a víz, a Sóstói Múzeumfaluig vezető kerékpárút egy része is víz alatt van - tudta meg csütörtökön a Független Hírügynökség Tölgyfa Gábortól, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatójától, aki hozzátette: ha kedvező lesz az időjárás, akkor is néhány hétnek kell eltelnie, hogy kiszáradjon a terület, ezért minden erdőjárót fokozott figyelemre és óvatosságra kér.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!