Magyarország

2010.05.17. 15:18

VIHAR-ÁRVÍZ - Kaotikus állapotok Veszprém megyében

<p>Veszprém megyében szinte nincs olyan település, ahol ne kellett volna segíteniük a tűzoltóknak. Már több mint félezer hívást kaptak vasárnap hajnal óta és egyre több patak, illetve tó okoz gondot a megyében. Több tucat embert kellett ezek miatt kitelepíteni.</p>

Fekete Tamás a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese elmondta: Somlóvásárhelyen a Torna patak öntött ki. 18 házból 50 embert telepítettek ki. Hajmáskéren egy víztározó gátja szakadt át, három házat elöntött a víz. A zirci arborétumnál egy tó miatt 6-8 házat veszélyeztet a 20 centiméteres víz. Herend és Bánd között lezárták a 8-as főutat a Séd áradása miatt. Szintén a Séd okoz problémákat Veszprémben is. Egyelőre lakóházakat nem fenyeget a víz, de a patak itt is kilépett medréből. Mosontorapátinál az Egervíz-patak árad. 6-7 házat fenyeget a víz. Szarvaskúton pedig egy tó gátja szakadt át. Bakonybélen továbbra is a Gerence patakot próbálják megfékezni.

A sajtóügyeletes hozzátette. Mindegyik helyszínen folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Homokzsákokkal és víz szivattyúzással védik az épületeket. Az áradások mellett azonban állandóak a fakidőlések, az épületkárok és az áramvezeték szakadások.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!