Magyarország

2010.04.15. 17:56

Ostromper - újabb felfüggesztett börtön

<p>Négy évre felfüggesztett két évi börtönre ítélte a bíróság nem jogerõsen a 2006-os MTV-székházostrom újabb vádlottját.</p>

A férfit társtettesként elkövetett közérdekû üzem mûködésének megzavarása, két rendbeli csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erõszak ügyében találta bûnösnek a Pesti központi Kerületi Bíróság. A vádlott és védõje fellebbezett, így az ítélet nem jogerõs.

Az MTV székházát 2006. szeptember 18-án este az után támadta meg a tömeg, hogy a tüntetõk egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni petícióját. Ez az állásfoglalás a Kossuth téri tüntetõk tiltakozását fogalmazta meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonõszödi beszéde miatt. Miután a petíció beolvasását a televízió megtagadta, a rendbontók összesen 29 millió forintos kárt okoztak az MTV-nek, ráadásul az épület elõtt több autót megrongáltak, illetve felgyújtottak.

A tettesek egy része a büntetõeljárás során ismeretlen maradt, az ügyészség 40 feltételezett elkövetõ ellen emelt vádat közérdekû üzem mûködésének megzavarása, hivatalos személy elleni erõszak, rongálás, lopás és testi sértés miatt. Egyikük, Ekrem Kemál György idõközben meghalt, több mint 30 vádlottat pedig jórészt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság elsõ fokon. Az ügyben eddig 25 tárgyalási napot tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!