Magyarország

2010.04.16. 14:21

INFLUENZA: Még mindig vannak súlyos esetek

<p>Bár egész Magyarország területén alacsony az influenza aktivitás, április 5-e és 11-e között még mindig 16-an kerültek influenzás tünetekkel kórházba és közülük 7 betegnek olyan súlyos volt az állapota, hogy intenzív ellátásra, sõt 6 mesterséges lélegeztetésre szorult.</p>

Többek között ez derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb heti jelentésébõl. Ezen a héten regisztrálták a H1N1 vírusfertõzés 133. halálos áldozatát is, egy 60 éves asszonyt, aki Szegeden a kórházba kerülése után 4 nappal, múlt csütörtökön hunyt el.
Az OEK jelentése szerint a 14. héten a becslések szerint már csak 3500 ember fordult influenzás panaszokkal és közülük már csak kevesebb, mint egyötöde volt 15 év alatti gyermek. A betegek több mint 42 százaléka már 35 évesnél idõsebb volt.

A héten két mintából mutatták ki a H1N1 vírust, ezekkel együtt tavaly május óta összesen 2 156 esetben igazolták a világjárványt okozó kórokozó jelenlétét.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!