Magyarország

2010.04.05. 18:41

Elmosta az eső a locsolkodást - RTL Híradó

<p>A rossz időjárás miatt több húsvéti programot lemondtak itthon hétfőn. Siófokon locsolási rekorddal készültek, de olyan kevesen mentek el, hogy a rekord elmaradt. Az Alföldön viszont több helyen is megtartották a hagyományos locsolkodást - számolt be hétfõ este az RTL Híradó.</p>

Siófokon a szakadó esõ miatt nem voltak sokan a húsvéti ünnepségen, pedig rekordot akartak dönteni - az egy idõben, egy helyen locsolkodók rekordját. Végül 60-an gyûltek össze, holott 316 ember kellett volna a csúcshoz. Akik eljöttek, azért locsolkodtak.

A már-már viharos idõjárás nemcsak a Balatonon, hanem országszerte elmosta a szabadtéri programokat. Hévízen is egész nap esett és Békéscsabán is szemerkélt az esõ. Itt viszont a lányok nem attól lettek igazán vizesek - a gyulai Körös Néptáncegyüttes idén is népviseletben, a régi szokások szerint ünnepelt.

Újszentivánon sütött a nap, a férfiaknak szerencséjük volt, õk nem áztak el. A Csongrád megyei településen is a hagyományoknak megfelelõen, lovaskocsival járták a falut. Aki akarta, ahhoz beköszöntek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!