Magyarország

2010.04.05. 17:06

A vadkender mellett illegális pálinkával is foglalkozott az osztrák férfi

<p>Illegális pálinkafőzdét is üzemeltetett az az osztrák férfi, aki vadkender-ültetvényével bukott le vasárnap este Hegyeshalomban. A majdnem ezer tőnyi növényt professzionális körülmények között nevelte élettársa családi házában. A rendőrök a ház mellett találták meg a zugfőzdét.</p>

A kenderültetvény felszámolása közben a rendõrök a ház mellett engedély nélkül üzemeltetett pálinka és sörfõzõ berendezésekre is bukkantak - tájékoztatott Kocsis Tünde, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese. Több mint 130 liter pálinkát találtak a hordókban, az esetrõl értesítették a vám- és pénzügyõrséget.

Az osztrák férfi vasárnap este bukott le vadkender-ültetvényével. A kábítószer-alapanyagot élettársa hegyeshalmi családi házában termesztette. A férfi professzionális körülmények között nevelte a palántákat, több millió forint értékû berendezésekkel párásított, fûtött és világított a növényeknek, az áramot pedig lopta mindehhez.

Úgy bukott le, hogy vasárnap este egy családi veszekedés miatt kihívták hozzájuk a rendõröket, õk találták meg az ültetvényt és a pálinkafõzdét is. A nagy mennyiségû kábítószer hatóanyag-tartalmát még vizsgálják a vegyészek.

A házban albérlõk laknak, de nem õk, hanem a rendszeresen ide járó férfi gondozta a melléképületben lévõ két szobányi ültetvényt. A 48 éves férfit a rendõrség õrizetbe vette és kábítószerrel való visszaélés gyanújával indított ellene eljárást.


Ezer tő vadkender Hegyeshalomban - egy osztrák férfit gyanúsítanak a termesztéssel

fuggetlen | 2010.04.05 08:11

Vadkender-ültetvényre bukkantak a rendőrök vasárnap este egy hegyeshalmi családi házban. A termesztéssel egy osztrák férfit gyanúsít a rendőrség.


Ezer tő vadkendert találtak a rendõrök egy hegyeshalmi családi házban

fuggetlen | 2010.04.04 21:11

Ezer tő vadkenderre bukkantak a rendõrök Hegyeshalomban egy családi házban vasárnap este - tájékoztatott Kocsis Tünde, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!