Magyarország

2010.02.09. 18:31

MSZP:az elszámoltatással megtizedeli a szocialistákat a Fidesz

<p>Orbán Viktor hétfői nyilatkozata szerint, az elszámolás meg fogja tizedelni a szocialistákat.</p>

Lendvai Ildikó úgy fogalmazott, a Fidesz fenyegetése túlmutat azon, hogy az MSZP-s politikusokat fenyegetnék. Véleményük szerint ez a fenyegetés már a párttagoknak és a szocialista szavazóknak szól - mondta az MSZP elnöke hétfői tájékoztatóján. Lendvai Ildikó azt mondta az MSZP-s politikusok meg tudják védeni magukat, de a szavazók és a baloldali érzelmű közalkalmazottak ilyen megfélemlítése tűrhetetlen.


Az MSZP elnöke idézte a fideszes Bayer Zsolt szombathelyi beszédét, amiben az ellenzéki politikus lehülyézte a szocialista választókat, illetve a tájékoztatón felmutatta a Helyi Téma című ellenzéki lap utolsó számát, amelyben egy fotó a szocialistákat egy koporsóban ábrázolja. Ezután pedig Cser-Palkovics Andrást, a Fidesz helyettes szóvivőjét idézte, aki szerint, mindenki bűnös, aki részt vett a rendszer fenntartásában és támogatásában. Lendvai szerint mindezek és a pedagógusok múlt heti megfenyegetése is a közelgő tisztogatásra utalnak.

Lendvai Ildikó azt mondta, ezek a megnyilvánulások összecsengenek a Jobbik szórólapján található elszámoltatásra vonatkozó szöveggel. Hozzátette: az is felettébb érdekes, hogy Orbán Viktor hétfői beszédében név szerint nem határolódott el a Jobbiktól. Az MSZP elnöke szerint a Fidesz készíti az adatbázisait, küldözgeti a támogatáskérő leveleit, sőt már az ehhez tartozó csekkeket is. Az adatbázisokban viszont az is gond nélkül nyilvántartható lesz, hogy ki az, aki nem fizetett be a csekkeken a pártkasszába.

Lendvai szerint egyértelmű, hogy a Fidesz célja a választók megfélemlítése, akik ilyen helyzetben nehezen tudnak majd dönteni a választásokon. Felszólítják a Fideszt, hogy hagyjanak fel az ijesztgetéssel és a megfélemlítéssel, vagy más hasonló megnyilvánulásokkal.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében Lendvai Ildikó nyilatkozatára úgy reagált, hogy "a Zuschlagok, Hunvaldok, Hatvani Csabák, Hagyók, Horváth Klárák, Kaszabok, Szabó Lorándok pártjának nem a Fidesszel, hanem a magyar bűnüldöző hatóságokkal van vitája, amelyet a megfelelő büntetőeljárások keretében tudnak rendezni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!