Magyarország

2010.02.28. 11:13

A Jobbikot kérdezi az MDF

<p>A Jobbik radikális csoportokkal való kapcsolatáról szóló kérdéseire vár válaszokat az MDF.</p>

A párt internetes oldalán lévõ közleménybõl kiderül, hogy 8 témában várnak választ a Jobbiktól, egyebek mellett arra, hogy mi köze van a Vona Gábor vezette pártnak a terrorizmussal gyanúsított Budaházy Györgyhöz.

Az MDF kérdései a Jobbik és a radikális oldal kapcsolatát feszegetik. A Jobbikot kérdéseik haladéktalan tisztázására szólítják fel.

Az MDF kérdéseit Debreczeni József jegyzi, a kérdések pedig párt internetes oldalán szereplõk szerint a következõk: Mi köze van a Jobbiknak Budaházy Györgyhöz? Mirõl szól a Szegeden kötött együttmûködési megállapodás? Milyen kapcsolat van a Betyársereg, az azóta jogerõsen feloszlatott Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között? Mi köze van a Jobbiknak Toroczkai Lászlóhoz, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökéhez, a szegedi megállapodás kezdeményezõjéhez? Ha Vona Gábor szerint a Jobbik a nemzeti ellenállás politikai szárnya, akkor ezt értsük úgy, hogy a Magyarok Nyilai a katonai szárny?

Miért vállal szolidaritást Morvai Krisztina, a Jobbik EP képviselõje és államfõjelöltje egy terrorcselekményekkel gyanúsított személy mellett? Miért viselt Budaházy arcképével díszített pólót az Európai Parlament üléstermében? A kuruc.info nevû hírportál teljes mellszélességgel áll ki a Jobbik mellett, miközben minden más politikai erõt mocskol, a kiirtásukat szorgalmazza. Morvai Krisztina EP képviselõ a honlapján ajánlja ezt a hírportált. Mi köze a Jobbiknak a kuruc.info-hoz? Mit akar a Jobbik: terrorizmust vagy parlamentarizmust?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!