Magyarország

2008.09.13. 16:36

Fidesz: folytatódik Gyurcsány Ferenc politikai agóniája

<p>Gyurcsány Ferenc politikai agóniája folytatódik, és ennek a magyar emberek fizetik meg az árát - így reagált a Fidesz szóviője Gyurcsány Ferenc szombati beszédére.</p>

A pártelnök-miniszterelnök az MSZP politikai évadnyitóján arról beszélt, hogy a Megegyezés a nyugodt gyarapodás programja, ami egyszerre képviseli a gazdaság megerősödéséhez szükséges lépéseket, és óvja szociális biztonság, vagyis a jóléti politika ügyét.

A Fidesz szóvivője viszont úgy véli: a kormányfő továbbra is olyan - közpénzből megjelentetett - irománnyal kampányol, amelyről a gazdasági szakértők, a külföldi elemzők és a volt koalíciós partner is egyöntetűen állítják: alkalmatlan Magyarország súlyos válságának kezelésére. Magyarországnak nincs több elvesztegetni való ideje, az előrehozott választás immár gazdasági kényszer - zárul Szijjártó Péter szombati közleménye.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy szerinte utóbb az általuk képviselt politikának lesz becsülete és nem annak a "tülekedésnek", amit néhány párt művel a hatalomért. Az MSZP elnöke azt kérte azoktól, akik támogatják az MSZP -t és a jelenlegi kormányt, hogy segítsenek minél szélesebb körű támogatást szerezni a Megegyezés című programhoz - elsősorban az országban, az emberek között. Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy szerinte kidolgozott programja most csak az MSZP-nek van, és a Fidesz jelenlegi támogatottsága csak arra vezethető vissza, hogy az utóbbi években sikeresen titkolta el, mit is szeretne tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!