Magyarország

2007.11.13. 07:17

Nyolc százalékot bukik, aki csak jövőre megy nyugdíjba

<p>Az átlagos nyugdíj nyolc százalékkal lesz alacsonyabb 2008-tól, mint az azt megelőzően nyugdíjba vonulóknak. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Jelentősen csökkenti a 2008-ban induló nyugdíj összegét az, hogy a járandóság alapjául szolgáló jövedelmeket már az egyéni nyugdíjjárulék, a magán-nyugdíjpénztári tagdíj, az egyéni egészségbiztosítási járulék és a munkavállalói járulék összegével is csökkentik - a személyi jövedelemadón kívül. Vagyis a mindenkori havi nettó bér képezi majd a nyugdíj alapját - áll a Magyar Hírlap összeállításában. Az átlagos nyugdíj így nyolc százalékkal lesz alacsonyabb 2008-tól, mint az azt megelőzően nyugdíjba vonulóknak. A lap szerint ez az összeg megközelítőleg a 13. havi nyugdíj elvesztésével egyenlő.

Novembert kiemelt kockázatúnak tartják a kézbesítők szempontjából, ezért öt éve biztonsági emberekkel kísérteti munkatársait a Magyar Posta Rt. A fizetéseket és a nyugdíjat házhoz vivő postások mellett a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, a határőrség, a polgárőrök, valamint a Magyar Posta saját őrző-védő részlegének emberei teljesítenek szolgálatot a tizenegyedik hónapban. Fegyverük nincs ugyan, de gázspray-vel és gumibottal védekezhetnek támadás esetén a sárga mellényt viselő biztonsági emberek - írja a lap.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!