Magyarország

2007.11.20. 15:33

LÉGVÁRBALESET - év végéig befejeződhet a nyomozás, két gyanúsított van

<p>Év végéig befejezhetik a nyomozást a budapesti légvárbaleset ügyében. A hivatalos megfogalmazás szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetetés ügyében nyomoznak a rendőrök. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Két gyanúsított van. A május 1-i balsetben egy 8 éves kisfiú halt meg.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a májusi légvárbaleset ügyében még nyomoznak. Egy szakértői vizsgálat eredményét is várják még.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügy két gyanúsítottja a felfújható gumivár tulajdonosa valamint az üzemeltetője. Az áldozat családja az üzemeltetőt be is perelte már, ötmillió forintot követelnek tőle.

A baleset május 1-jén egy áruház családi sportnapján történt, Budapest XVIII. kerületében. Az áruházlánc egy fővállalkozóval, a solymári székhelyű Nebuló BuliRendezvényszervező Bt-vel kötött szerződést, a légvár üzemeltetését pedig a budapesti székhelyű Álom Vidámpark Szórakoztatóipari kft-re bízták. A viharos szélben a légvár felborult, egy 8 éves kisfiú olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházban meghalt. Többen súlyosan megsérültek.

 

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!