Magyarország

2007.11.13. 12:22

Életfogytiglan a vadászbolti gyilkosnak

<p>Életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélték elsőfokon azt a férfit, aki 2005-ben megölte az egyik békéscsabai vadászbolt tulajdonosát. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélték elsőfokon azt a férfit, aki 2005-ben megölte az egyik békéscsabai vadászbolt tulajdonosát. A hétfői döntés nem jogerős, a férfi enyhítésért fellebbezett. Az ítélet szerint egyébként legközelebb 40 év múlva szabadulhat.

A kétegyházi férfit tavaly decemberben fogták el, a nyomozás két évig tartott. A férfi egy késsel gyilkolta meg a vadászbolt tulajdonosát, majd több fegyvert elvitt a boltból. A zsákmányolt fegyverekkel bűncselekményeket akart elkövetni, a gyilkosságot előre kitervelte és készült rá. A férfi elfogásakor beismerte a gyilkosságot.

A férfit egy, a vadászboltból elrabolt és később eladott flóbert pisztoly buktatta le. A fegyvert Csongrád megyében két mindszenti lakosnál találták meg, amikor egy rablás miatt házkutatást tartottak náluk 2006-ban. A rendőröknek sikerült azonosítani a fegyver előző tulajdonosait, köztük a gyilkost is.

Az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróságelőre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek a férfit.

 

Kapcsolódó cikkek:Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!