Magyarország

2007.11.25. 21:52

Kiss Ernő szerint egy hasonmása volt

<p>Kiss Ernő szerint egy hasonmása lophatta el és okozott balesetet az autójával, hogy bosszút álljanak rajta - tudta meg az RTL Klub híradója.</p>

A XIII. kerületi rendőrség leváltott vezetőjének autóját péntek hajnalban találták meg, miután valaki három parkoló autót összetört a kocsival.

Kiss Ernő vallomása felkerült az egyik internetes oldalra. Abban azt állítja, hogy autóját csütörtök éjszaka a Budakeszi úton hagyta, de másnap reggel a kocsi már nem volt ott. "Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az autót ellopták, és őszintén szólva kicsit meg voltam zavarodva, mivel még soha nem jártam hasonlóan, rohannom kellett a Főiskolára is a vizsgáztatás okán." - a leváltott rendőrkapitány ezt válaszolta arra a kérdésre, hogy miért nem jelentette azonnal az autó eltűnését.

Kiss Ernő a honlapon azt is állítja: csak akkor tudta meg, hogy valaki balesetet okozozott a kocsijával, amikor órákkal később bejelentette az eltűnését.

Kiss Ernő korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetője volt. Vallomása szerint a nemrég az olajügyekkel kapcsolatban nyilvánosságra hozott iratok miatt akartak bosszút állni rajta és egy hasonmásával lopatták el a kocsiját.

A rendőrkapitányt a pénteki eset után még este leváltották poziciójából. Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja a nyomozást.

Kiss Ernő autóját azután találták meg pénteken a Petneházy utcában, miután a környéken lakók értesítették a rendőröket, hogy valaki karambolozott. A helyszínen senkit sem találtak, és csak később derült ki, hogy a balesetet okozó autó a kerületi rendőrkapitány szolgálati kocsija.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!