Magyarország

2007.11.06. 10:47

Újra betontömböket raktak vonat elé, ezúttal Pest megyében

<p>Az elmúlt napokban már másodszor fordult elő, hogy betontömböket raknak a vasúti sínekre, a vonat elé. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

A hétvégén Budaörs közelében egy mozdony ütközött a sínekre rakott betontömböknek - ezt az esetet kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. A múlt hét közepén Békés megyében ment neki egy vonat egy ilyen betonnak. Egyik esetben sem sérült meg senki, de a vasúttársaságnak milliós kára lett.

Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a mozdony kocsik nélkül haladt BudaörsrőlKomárom felé, mikor három, a sínre rakott betontömbnek ütközött. A vonatban két és félmilliós kár keletkezett, de senki nem sérült meg. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást. Ha elfogják és a bíróság elítéli a felelőst, legalább három évig börtönben kell majd ülnie. Kanyog Andrea elmondta, hogy Pest megyében az utóbbi években nem történt olyan eset, amikor ilyen súlyosan veszélyeztette volna valaki a vasúti közlekedést.

Legutóbb Békés megyében történt hasonló, október végén Magyarbánhegyes közelében egy vonat ment neki a vágányra rakott betontömbnek. Sérülés itt sem volt, de az érintett vonalon több órán át szünetelt a vasúti közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!