Magyarország

2007.11.20. 12:08

Egy szocialista képviselő eltörölné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

<p>Tóth Károly szocialista képviselő 2008 január elsejétől eltörölné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Az MSZP-s honatya az egészségbiztosítási törvénytervezethez nyújtott be ilyen tartalmú módosító indítványt.

A törvényjavaslathoz kedden délután egy óráig lehet módosító indítványokat beterjeszteni. Fél 12-ig azonban csak Tóth Károly javaslata érkezett meg.

Ebben a képviselő kezdeményezését azzal indokolja: az egészségbiztosítási törvénytervezet elfogadásával, a több-biztosítós rendszer bevezetésével, teljes lehet a szemléletváltás az egészségügyben. Szerinte a tényleges biztosítási elven működő új rendszer felállásával szükségtelenné válnak az eddig fontos szerepet betöltő szemléletformáló eszközök, mint a vizitdíj és a kórházi napidíj. "Ezért javaslom azok megszüntetését 2008 január 1-i hatállyal" - áll a képviselő módosításának indoklásában.

Az egészségbiztosítási törvénytervezethez, az előrejelzések szerint egyébként több mint száz módosító indítványt nyújtanak majd be a képviselők.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!