Magyarország

2007.11.11. 09:57

Cigaretták – vízum nélkül

<p>Kárpátalja-Magyarország – Tízezer doboz márkás cigaretta várta, hogy schengeni vízum s egyéb papírok nélkül átkelhessen Magyarországra.</p>

Az ukrán-magyar  államhatártól alig 500 méterre tartóztatták fel a Munkácsi határőr Parancsnokság járőrei azt a két férfit, akik meglepetésükben semmilyen magyarázattal nem tudtak szolgálni arra, hogy mit keresnek a határsávban lévő erdőben.

A környező bozótosok átvizsgálása során a határőrök 18 kartonládára bukkantak, melyek mindegyike félezer doboz Ronson márkájú cigarettát rejtett. A gyanús személyek nyomain visszaindulva, párszáz méterre az előző helyszíntől még két láda dohányáru került elő, nem messze pedig egy járó motorral várakozó terepjáró várakozott, benne a sofőrrel.

Az őrizetbe vett személyek, akiknél nem voltak személyazonossági papírok, ukrán állampolgároknak vallották magukat. Azonosításuk folyamatban van.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!