Magyarország

2007.11.16. 17:15

Cigarettacsempészeket értek tetten Záhonynál

<p>Kárpátalja – Nagy valószínűséggel egy szervezett cigarettacsempész csoport végrehajtóit érték tetten a minap a Záhony-Csap magyar-ukrán határátkelő közelében az ukrán határvadászok.</p>

A Csapi Határőr Parancsnokság járőrei lettek figyelmesek arra a Mercedes kisbuszra, amely Tiszasalamon közelében a Tisza-töltés felé tartott. Amikor a határőrök feltartóztatták a járművet, annak utasai jelentős összeget ajánlottak fel a járőröknek, ha nem akadályozzák a „munkájukat”.

A kisbusz utasai kifejtették a határőröknek, hogy az akció már rég „le van zsírozva”, s a Tisza magyar oldalán már várják a szállítmányt.

A jármű átvizsgálása során nagy mennyiségű cigaretta került elő. A Mercedesben négy személy – két ukrán és két állampolgár – tartózkodott. Az ukrán személyeket kihallgatásukat követően szabadlábra helyezték, míg a két magyar állampolgárt további adategyeztetés végett a Csapi Határőr Parancsnokság fogdájába szállították.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!