Magyarország

2007.11.29. 22:09

Bin Laden üzent az európaiaknak

<p>Csütörtökön újra üzent Oszama Bin Laden. Az al-Dzsazíra hírtelevízión sugárzott hangfelvételen arra kérte az európaiakat, hogy fékezzék meg Washingtont támogató politikusaikat.</p>

Az al-Kaida vezetőjének tartott szaúdi milliárdos újra utalt arra, hogy ő felelős a 2001. szeptember 11-i merényletek végrehajtásáért.

"Jobban tennétek, ha visszafognátok politikusaitokat, akik nyájként követik a Fehér Házat és többet tennétek az elnyomottak ellen elkövetett bűnök megszüntetéséért" - mondta Bin Laden a felvételen.

"Amerika követőivé váltatok, ezért egyetlen amerikai katona sem állt bíróság elé az európai bíróságokon" - mondta, majd így folytatta: "Emlékeztetlek titeket arra, hogy az amerikai terjeszkedés visszaszorulóban van, csapataik hazamennek majd, és a barátaikra marad a gondok rendezése."

"Belesodródva ebbe a konfliktusba, nem ragaszkodhattok többé a háború erkölcsi normáihoz, mert az áldozatok többsége civil: nők és gyerekek" - hallható a felvételen.

Bin Laden a beszédében kijelenti, hogy ő a felelős a New Yorkban és Washingtonban végrehajtott merényletekért. Az Egyesült Államok kormánya tisztában volt azzal, hogy az afgán nép és az afgán kormány nem tudott terveiről, mégis ellenük indított háborút - mondta a hírhedt terrorista. "Európa pedig követte Amerikát" tette hozzá Oszama Bin Laden, a csütörtökön nyilvánosságra hozott hangüzenetében.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!