Magyarország

2007.11.06. 07:38

A kivizsgálás a cég ajándéka

<p>A szolgáltatók szerint növekszik a cégek igénye a betegségmegelőzést célzó szűrésekre. A lap által megkérdezett szakember szerint azok a kis- és középvállalkozások, amelyek odafigyelnek kollégáik mentális és fizikai állapotára, évente megközelítőleg hárommillió forintot költenek a szűrésekre és egyéb egészségügyi szolgáltatásokra.</p>

A cégek jellemzően évente egy alkalommal végeztetnek menedzser- és általános szűréseket. A vezetőknek a kezdő lökést azonban legtöbbször még mindig a panaszok megjelenése adja. Ilyenkor a leggyakoribb diagnózis valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés, legtöbbször a különösen magas vérnyomás. Az egyik egészségcentrum vezetője a lapnak elmondta: a szűrések alkalmával a nőknél gyakran találnak még időben, teljes biztonsággal megállítható rákos elváltozásokat, és általános probléma a mozgáshiányos életmód, az ülőmunka következtében kialakult túlsúly, ízületi panasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!