Magyarország

2007.10.31. 09:52

Több mint 1,7 millió forintért váltottak vissza vonatjegyeket

<p>Csaknem 1500-an váltották vissza jegyeiket a mozdonyvezetők múlt csütörtöki kétórás munkabeszüntetése miatt - közölte a MÁV-START Zrt. szerdán.&#160; <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></p>

Csaknem 1500-an váltották vissza jegyeiket a mozdonyvezetők múlt csütörtöki kétórás munkabeszüntetése miatt - közölte a MÁV-START Zrt. szerdán. Az előre megvásárolt jegyeket vasárnap éjfélig lehetett visszaváltani. A visszatérítések összesen meghaladják az 1,7 millió forintot.

A sztrájk csaknem 600 vonatot érintett. 174 járat egyáltalán nem tudott elindulni reggel 6 és 8 óra között. 70 járat rövidebb útvonalon közlekedett, és csaknem 400 vonat késett - még késő délután is voltak csúszások. A sztrájkot a Mozdonyvezetők Szakszervezete azért szervezte, mert a Gazdasági és Közlekedés Minisztérium (GKM) nem küldött el határidőre az érdekképviseletnek több jogszabály-tervezetet, illetve így tiltakoztak az újabb mellékvonalak megszüntetése ellen.

A mozdonyvezetők munkabeszüntetése után a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ ) is országos általános sztrájkot hirdetett. November 7-én, reggel 6 és 8 óra között nem veszik fel a munkát. A sztrájkkal az ellen tiltakoznak, hogy a GKM újabb 38 vasúti mellékvonal megszüntetését tervezi.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!