Magyarország

2007.10.29. 19:47

Huszonkét magyar turista halt meg az utóbbi 10 év buszbaleseteiben

<p>Magyar turistabuszok szinte minden évben szenvednek külföldön balesetet.</p>

1997 óta 11 balesetben 22-en haltak meg és 137-en sérültek meg ilyen szerencsétlenségekben - tudta meg az RTL Klub Híradója. A legtöbb buszbalesetautópályán történik.

1998 májusában Romániában, Déva közelében egy utas meghalt, nyolcan megsérültek, amikor buszukkal frontálisan ütköztek egy személygépkocsival. Ugyanezen a nyáron Olaszországban, Róma és Nápoly között karambolozott egy magyar busz, a 49 utasból 38-an sérültek meg.

Fél évre rá történt az elmúlt 10 év egyik legszörnyűbb magyar turistabusz katasztrófája. A buszon egy kőszegi középiskola diákjai utaztak, szüleikkel és tanáraikkal. A dél-stájerországi Deutschlandsberg közelében a busz egy meredek szakaszon letért az útról és szakadékba zuhant. 18-an haltak meg.

2003 szeptemberében Görögországban Athénből Szalonikibe tartott egy magyar busz, amelyen budapesti táncosok utaztak. A 30 utasból 23-an megsérültek. Alig két hét múlva ismét Ausztriában karambolozott egy magyar kisbusz. Az egyik autópálya felhajtónál belerohant egy álló teherautóba. A balesetben három utas halt meg.

Három éve egy mentőhelikopter vitte egy Kárpátalján balesetezett magyar busz sérültjeit. Rahón műszaki hiba miatt a magyar turistákat szállító busz teherkocsival ütközött. Mind a 12 utast kórházba vitték. Négy hónappal később Romániában ütközött egy magyar turistabusz. A balesetben 24 utas sérült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!