Kazincbarcika hírei

2012.12.06. 10:59

Télen kori, nyáron strandfoci

Kazincbarcika - Legkésőbb karácsonyra kinyit a barcikai műjégpálya.

Kazincbarcika - Legkésőbb karácsonyra kinyit a barcikai műjégpálya.Ingyenes használatba adta a városi műjégpályát a kazincbarcikai önkormányzat, így várhatóan legkésőbb karácsonykor kinyit a sportlétesítmény. Egyhangúlag támogatta a képviselő-testület, hogy a város tulajdonában lévő műjégpályát a jövőben az Optimál Team Kft. üzemeltesse. A téma kapcsán Bukó Géza, a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke a következőket mondta:

- Örömteli eseményről számolhatok be. A képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalt a városi műjégpálya jövőbeni működését illetően. Egy budapesti székhelyű cég kérelmet nyújtott be a létesítmény üzemeltetésére vonatkozóan. Az érintett felek - az önkormányzat, a Timpanon Kft., a helyi jeges egyesület és a kérelmező - között folyó több hónapos előkészítő munkát követően a testület ingyenes használatba adta a műjégpályát az Optimal Team Kft. részére, így a közeljövőben újra megnyithatja kapuit a létesítmény – tájékoztatta a közvéleményt a bizottsági elnök.

Sokan segítenek

Ignéczi Péter, a Kazincbarcikai Ördögök Sportegyesület nevében boldogan számolt be a fejleményekről:

- Nagyon örülünk, hogy újra kinyithat a jégpálya. A hosszú egyeztetések, kalkulációk és előkészítő munka után már birtokba is vettük a jégpályát. Egy közösségi oldalon „felújító-takarító napot” szerveztünk; a felhívásra több mint ötvenen jöttek, akik kétkezi munkájukkal segítettek. Mások gépekkel, eszközökkel, ingyenes szolgáltatásokkal támogattak minket, így sokat szépült a létesítmény. Folyamatosan és szisztematikusan halad a munka és reményeink szerint a szakhatósági bejárások után legkésőbb december 20-a körül nyithatunk. Az alapfelállás ugyanis az, hogy a cég a téli üzemeltetést egyesületünkre bízta, mi pedig megpróbáljuk kihasználni a pályázatok által nyújtott lehetőségeket. Aztán a tavaszi, nyári és őszi időszakban strandfoci pályaként működteti majd a cég a létesítményt. Így a tervek szerint mindenki számára előnyös lesz az üzemeltetés: nekünk a jeges sportot kedvelőknek, a korizni szerető közönségnek és a „befektetőnek” egyaránt – tette hozzá Ignéczi Péter.

A képviselő-testületi ülésen elhangzott: a városnak fontos érdeke, hogy a használatba adást támogassa, hiszen a kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködés igazi győztesei a jeges sportokat kedvelő barcikai és környékbeli gyerekek, felnőttek.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!