Helyi sport

2024.07.04. 17:00

Úgy gondolják, erős, sokra hivatott a keretük

Fotó:

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata.

Az OB I-es honi pólóbajnokságban szereplő PannErgy-MVLC-nél csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be az új vezetőedzőt, játékosokat, illetve számoltak be az egyéb változásokról. Arról már korábban írtunk – de most történt meg hivatalosan –, hogy az eddigi szakmai igazgató, Bachner András 12 év után a háttérbe vonul, mostantól már ,,csak" szaktanácsadó lesz, helyét a klub korábbi játékosa, Hornyák Olivér veszi át. Ezen az eseményen mutatkozott be a helyi nyílvánosságnak az új vezetőedző, Kemény Kristóf, aki egyébként hétfőtől, július 1-jétől dolgozik együtt a csapattal.
Hercsik István klubelnök arról beszélt többek között, hogy tavaly nem sikerült elérni a kitűzött célt, a nyolcba kerülést (a 10. helyen zárt az MVLC), aminek az lehetett az oka, hogy nem voltak elég profik, hiszen a szerencse is csak azok mellé szegődik. A vezetés átbeszélte a helyzetet, a jövőt, és döntöttek a különböző módosításokról. Megköszönte Bachner András több, mint egy évtizedes munkáját, megfogalmazása szerint ,,ő vitte a zászlót tisztességgel, becsülettel, sikerrel". Úgy fogalmazott, bízik abban, hogy Hornyák Olivér is hasonlóan sikeres vezető lesz. Felsorolta a keret tagjait is, közte három légióst, egy-egy olasz, horvát, és máltai játékos fogja erősíteni a PannErgy-t az új szezonban. Bachner András megemlítette az új építkezést, a fiatal stábot, és az elhivatott csapatot, megköszönte Hercsik István 8, a PannErgy Nyrt. 10 esztendeje tartó támogatását, hozzátéve az aktuális városvezetés segítő szándékát, a lehetőségekhez képest. ,,Tizenkét éve létezik az MVLC, folyamatosan tettünk, és teszünk a magyar pólóért" – hangoztatta. Szólt arról is, hogy játékosuknak, Oltean Sebastiannak még esélye van arra, hogy a román válogatott tagjaként ott legyen a párizsi olimpián (keretszűkítés rövidesen), és úgy vezette fel Kemény Kristóf személyét, hogy ,,... tíz évet dolgozott ugyanazon helyen, valamit tud, ha folyamatosan jó pizzát készített a tésztából."

Komoly perspektíva

A BVSC-től érkezett Kemény Kristóf úgy fogalmazott, érzékeli azt, hogy komoly bizalom van az irányába, de van várakozás is vele szemben, ami felelősséggel jár. ,,Örülök ennek, szeretem az effajta kihívásokat, feladatokat, azt, hogy ilyen pozitív az atmoszféra – emelte ki a szakvezető. – Már az első beszélgetés szimpatikus volt Andrással, és Olivérrel, szeretnénk a miskolci vízilabdát arra a szinte visszatenni, ahol a pandémia előtt volt. Komoly perspektíva van ebben a klubban, lehet itt alkotni." Ő úgy látja, igazából akkor lehet majd pontosan meghatározni a célt, amikor játszanak a riválisokkal. Hangsúlyozta, elsődleges, hogy fejlődjön a csapat, fejlődjenek a játékosok. Kitért arra, hogy a hazai mérkőzések különleges jelentőséggel bírnak, reméli, hogy Miskolc, a közönség segítségével oroszlánbarlang lesz – hiszen ellenfélként azt tapasztalta, hogy az itteniek nagyon tudnak szurkolni –, ahol az úgynevezett nagy klubok is meg fognak izzadni a három pontért.
Hornyák Olivér úgy vélte, nagy örökséget kapott Bachner Andrástól, várakozással, izgalommal tekint a munka elé, de szeretné meghálálni a bizalmat. Kemény Kristóf – a friss szakmai igazgató megfogalmazása szerint – új színt tud hozni, hiszi, hogy egy egységes, erős keretet raktak össze, amelyik sokra hivatott. MI


 

A tények


Maradó játékosok: Hegedűs Bence, Várkonyi Ádám, Smitula Gergő, Oltean Sebastian, Bikki-Petró Nimród, Hok Benedek, Karsai Kristóf.


Új játékosok: Grieszbacher Márk (OSC), Tőzsér Dávid (Debrecen), Vismeg Botond (Szentes), Mészáros Bálint (Eger), Szabó Gergő (BVSC), Simon Balázs (BVSC), Giglio Rossi (olasz, Pro Recco), Nino Blazevic (horvát, SV Ludwigsburg), Sam Gialanze (máltai, Neptunes EPSC). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában