Kosárlabda

2024.06.10. 12:10

Ez a csapat lett a vármegyei legjobbja

A Club ’96 Tiszaújváros csapata.

Fotó: Demkó Balázs

A 2023/2024 évi bajnoki szezon lezárására június 8-án került sor Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban, mely kiváló helyszínéül szolgát a Framochem vármegyei döntő lebonyolítására. Kezdésként a MEAFC U16-os csapata játszott bemutató mérkőzést a Kolor SC csapatával, majd jöttek az egyel idősebbek, a MEAFC U18-as játékosai a Sláger Kazincbarcikát múlták felül az 5. helyért. A bronzmérkőzés és a döntő is a végletekig kiélezett csatát hozott, előbbin a MEAFC tapasztalt játékosai szerezték meg a bronzérmet a Szikla ellen, míg utóbbin a Club’96 hódította el a bajnoki címet a szerencsi alakulattal szemben.

A döntő után következett a díjátadó ünnepség, ahol az érmeken túl különdíjak átadására is sor került. A díjak átadásában közreműködött Kovács László, Kazincbarcika Polgármesteri Hivatal sportreferense, Dr. Fazekas Csaba B-A-Z Vármegyei KSZ elnöke, Tolnai János B-A-Z Vármegyei KSZ elnökségi tagja. A díjátadót követően került sor Birk László (Szerencs VSE) „búcsúztatására”, aki 36 évnyi játék után vonul vissza az aktív játéktól.

Eredmények:

MEAFC U16 – Kolor SC Kazincbarcika 82-58

5. helyért: MEAFC U18 – Sláger Kazincbarcika 85-51

3. helyért: MEAFC – Szikla 74-69

1. helyért: Club ’96 Tiszaújváros – Szerencs VSE 75-70

Végeredmény: 1. Club ’96 Tiszaújváros, 2. Szerencs VSE, 3. MEAFC, 4. Szikla, 5. MEAFC U18, 6. Sláger Kazincbarcika, 7. Kolor SC Kazincbarcika.

Különdíjak:

A bajnokság legeredményesebb játékosa: Ungi Keve (Szikla) 167 pont

A bajnokság legeredményesebb 3 pontos dobó játékosa: Birk László (Szerencs VSE) 22 db

Legjobb kazincbarcikai játékos: Tóth Tamás (Sláger Kazincbarcika)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában