Jégkorong

2024.06.05. 15:09

DVTK: nem kacsintanak Észak felé

Lemondtak a költözésről. Most a helyén marad a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kenesei Balázs, az Erste Bank vállalati speciális termékek értékesítési vezetője és Lövei Dávid

Fotó: MJSZ

Néhány héttel ezelőtt beszélgettünk Egri Istvánnal, a DVTK klubelnökével, a műfaj helyi első emberével, aki – többek között – arról beszélt, hogy ismét a terveik között szerepelt a szlovák extraliga, vagyis szeretnének visszatérni északi szomszédainknál működtetett elit mezőnybe.

DVTK Jegesmedvék Miskolc játékosa Lövei Dávid 
Fotó: Forrás: ÉM

Újra az elnökségben

Vágyaik megvalósítását azonban nem támogatja a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke és elnöksége, de tisztújító közgyűlés lesz és ezen változhat a sportágat vezető grémium irányvonala. Nos, megtörtént a nagy várakozással történt esemény és bekövetkezett az a sorcsere, amelyben sokan reménykedtek. Such György elnök nem indult, utóda az a Kolbenheyer Zsuzsanna lett, aki tagja a Nemzetközi Jégkorong Szövetség, az IIHF legmagasabb végrehajtó testületének és megválasztásáig a női szakágat is vezette, erről azonban összeférhetetlenség miatt már lemondott. A soron következő négy esztendőben tehát hölgy irányítja a sportágat és erre még soha nem volt példa. A vezető testületbe bekerült az az Egri István is, aki a Maciknál betöltött tisztsége mellett a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója és a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia ügyvezetője is.

Az Erste Ligára neveztek

Az országos szövetségnél bekövetkezett változás fényében ismét megkérdeztük Egri Istvántól, hogy maradnak, vagy mennek, mire ezt válaszolta: 
– A távozásunk még nagyon messze van, azt is mondhatom, hogy a jövő zenéje, így már beneveztünk az Erste Liga 2024/25-ös idényére. Ami személy szerint engem illet: szűk húsz esztendeig, 1999-től 2016-ig tagja voltam az MJSZ vezérkarának, ahová a napokban újra beválasztottak. Zajlik az átadás-átvétel, felállt az elnökség, amely elkezdte a munkát. Az első teendőt az jelenti, hogy megnézzük: milyen forrásokkal rendelkezünk. Vagyis meg kell ismernünk, hogy mennyi pénz van a kasszában és ezzel milyen kötelezettségek állnak szemben. A következő feladatot pedig már a szakmai rész adja, eldöntjük, hogy miként szeretnénk előre haladni, hogyan akarjuk megvalósítani az elképzeléseinket.

Diplomás felfedezett

A közgyűlésnek volt egy másik, ugyancsak miskolci vonatkozású döntése is. A magyar bázisú Erste Ligában Lövei Dávidot, a Jegesmacik csatárát választották meg a 2023/24-es idény felfedezettjének. 
– Nagyon örültem, hogy megkaptam ezt a díjat – mondta a június 12-én huszonhárom éves támadó, aki már a válogatottban is bemutatkozott. – Meglepetésként ért a hír, melynek kézhezvétele után csináltam egy kis számvetést. Arra jutottam, hogy jó egyéni szezont zártam, igyekeztem mindent megtenni annak érdekében, hogy csapatunk minél előrébb végezzen az alapszakaszban és a rájátszásban is. Remélem, hogy a különböző elismerések és kitüntetések a jövőben sem fognak elkerülni és kapok még néhány „barackot” a fejemre. Most természetesen a jégkorong áll az életem középpontjában, de az úgynevezett nagybetűs életre is készülök, valamikor szeretném majd hasznosítani a Miskolci Egyetem Közgazdaságtudományi Karának kereskedelem és marketing szakán szerzett diplomámat.

Jégkorong: a téli olimpiáért

Az Óbudai Jégcsarnokban készül az olimpiai selejtezőre magyar férfi jégkorong-válogatott, a szakmai munkát a korábban Miskolcon játékosként és vezetőedzőként is dolgozott Majoross Gergely szövetségi kapitány irányítja. A tizenhatos világelitbe egy hónapja visszajutott nemzeti csapatunk augusztus 29. és szeptember 2. között Pozsonyban a házigazda és világbajnoki hetedik szlovákokkal, valamint a vébén tizedik osztrákokkal és ugyancsak a vb-n tizenkettedik kazah csapattal találkozik. A kvartett győztese vehet részt a 2026-os, Milánóban és Cortina d'Ampezzóban rendezendő XXV. téli olimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában