Kosárlabda

2024.06.10. 15:46

DVTK HT: Szekszárdról érkezhet játékos

A bajnoki címvédő piros-fehérek kerete alig fog változni az új évadra.

Miklós Melinda (fehérben) lehet, hogy piros-fehérbe öltözik

Fotó: Dömötör Csaba

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata 2024/25-ös keretének második tagja is ismertté vált, Kányási Veronika után még két játékos maradását jelentette be a klub. A francia, szerb kettős állampolgárságú Ana Tadic is a Diósgyőrt erősíti az új szezonban. A 25 éves center jelenleg a francia válogatott bő, 18 fős keretével készül a hazai rendezésű olimpiai játékokra. Rajta kívül Aho Nina is marad, a két hét múlva a 27. születésnapját ünneplő irányító megkezdte műtét utáni rehabilitációját, és a 2024/25-ös évad zsinórban az ötödik lesz neki a Diósgyőr játékosként.    

A piros-fehérek eredetileg azt tervezték, hogy a komplett keretet egyben jelentik be, egy sajtótájékoztató keretében, ahogy azt tavaly tették, de aztán más irányba indultak el, a korábban megkötött megállapodásokat egyesével sajtózzák.

A hírek szerint az alapemberek közül csak Garbin távozik, Lelik, Aho N., Tenyér, Charles, Jovanovic és Grigalauskyte is marad, ahogy a fiatalok közül Aho T., Toman, Oláh F., Fárbás szintén. Hozzájuk csatlakozik a diósgyőriek utánpótlásából Poczkodi Zsófia, és jelenleg csak Vég-Dudás sorsa kérdéses. 
Már csak azért is, mert a piros-fehérek a hírek szerint egy fiatal magyar kosarassal frissítik a keretüket, a Tarr KSC Szekszárd együttesétől néhány napja elköszönt Miklós Melinda érkezésére van jó esély. A 20 éves, 184 centi magas hátvédnek a 2023/24-es bajnokság alapszakaszában 7,3 pont, 4 lepattanó és 2,8 gólpassz volt az átlaga a tolnaiaknál, a rájátszásban pedig 8,1 pontot, 4 lepattanót és 2,8 gólpasszt átlagolt a bronzérmet szerzett csapatban.

A DVTK Hun-Therm keretéről

Biztosan marad (bejelentve): Kányási Veronika, Ana Tadic (francia, szerb), Aho Nina, Aho Tyra, Toman Petra, Oláh Fruzsina, Fárbás Eliza
Érkezik (bejelentve): Poczkodi Zsófia (DVTK Akadémia, utánpótlás)
Információink szerint marad: Lelik Réka, Tenyér Zsófia, Monika Grigalauskyte (litván), Milica Jovanovic (montenegrói), Kaila Charles (amerikai)
Kérdéses: Vég-Dudás Anna
Érkezhet: Miklós Melinda (Tarr KSC Szekszárd)
Távozik: Darcee Garbin (ausztrál, Serco UNI Győr?)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában