boon.hu video

2024.05.26. 16:23

II. Hell Diósgyőr Rally - Íme a végeredmény (fotók, videó)

MInt a mesében: először és itthon. Német Gábor nyerte a II. Hell Diósgyőr Rallyt, a miskolci versenyző kiváló teljesítményt nyújtott hétvégén.

Német Gábor és Németh Gergely először nyert abszolút bajnoki futamot.

Fotó: NGS

A nyitó napon lezajlott látványos rajtceremónia után szombaton már megkezdődött az éles küzdelem a II. Hell Diósgyőr Rallyn. Az első napon négy bajnoki osztályban összesen 120 páros feszült egymásnak, a programban pedig hat gyorsasági teljesítése szerepelt. Az első kör Turán Frigyes és Zsíros Gábor fölényét hozta. A Volkswagennel induló kettős mindhárom pályán a leggyorsabbnak bizonyult, a futam elején több mint kilenc másodperces előnyt szereztek. A nap második felében azonban a hazai pálya ismeretével rendelkező Német Gábor vette kézbe az irányítást. A miskolci ralis összetettben már Mályinkán átvette a vezetést, amit a nap végéig nem is engedett ki a kezéből. A DVTK Stadionnál felállított szervizparkba úgy érkeztek vissza, hogy közel hét másodperccel álltak az abszolút értékelés élén.

Fotó: NGS PHOTO

- Fantasztikus napon vagyunk túl, pedig az első körben egy kicsit puhának éreztem az autót - mondta a futamot vezető Német Gábor. - A szervizben ezt orvosoltuk, módosítottunk a beállításokon, ami egyértelműen meghozta az eredményét. A tempós részeken sokkal jobb, stabilabb lett a Skoda, ami kellett ahhoz, hogy a napot megnyerjük. Mályinkán pályafutásom első szakaszgyőzelmét értem el, amit egy picit meg is könnyeztem, de természetesen ettől jóval nagyobb terveink vannak ezen a hétvégén.

Fél távnál Turán Frigyes állt a dobogó második fokán, elsősorban azért, mert egy lassító érintése miatt tíz másodperces büntetést kapott. Harmadikként Klausz Kristóf zárta a napot, az autójának viszont műszaki gondjai voltak, ezért értékesnek tartotta ezt a pozíciót, és abban bízott, hogy a Skodája a folytatásban is versenyképes marad.

ORB2, ORB3

A másod - és a harmad osztály mezőnyének egynapos programot írt ki a rendező, ezért számukra, szombaton befejeződött a küzdelem. Az ORB2-ben Rónavölgyi Endre és Aczél András (Honda Civic Type-R) győzött valamivel több, mint hat másodperces előnnyel, míg az ORB3 értékelését bő ötven másodperces különbséggel Bévárdi Péter és Kanász Cintia (Lada 2101) bizonyult a legjobbnak.

Komoly küzdelem

De vissza az első osztályhoz. Vasárnap a győzelemért külön csatát vívott egymással Német Gábor és Turán Frigyes. A két éllovas mindvégig néhány másodpercen belül autózott a másikhoz képest, addig a többiek tisztes távolból követték őket. A záró kör előtt a miskolci ralis előnye öt másodperc volt a Turánhoz képest, amit nem hogy megtartott, de még növelni is tudott. Német Gábor ralis pályafutása során először nyert abszolútban bajnoki futamot. Ráadásul mindezt hazai környezetben tette.

- Érzelmi szempontból számomra nagyon erősek ezek a pillanatok - fogalmazott a futam céldobogóján Német Gábor. -  Turán Frigyes hatalmas csatára késztetett mindket, és voltak olyan periódusok, amikor nem gondoltam, hogy sikerült az álmomat valóra váltani. A végén összejött és mérhetetlenül boldog vagyok. Az első győzelem egyébként is különleges lett volna, így viszont végképp, hogy hazai környezetben értem el ezt az eredményt. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben.

A II. Hell Diósgyőr Rally ezüstérmét Turán Frigyes és Zsíros Gábor szerezte meg, akiknek végzetesnek bizonyult egy lassító érintés, hiszen ha nincs a 10 másodperces büntetés, akkor tizedekkel, de győztek volna. Az év első aszfaltos viadalán Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt lett a harmadik. Az Országos Rally Bajnokság június közepén folytatódik. Akkor a mezőny a Historic Európa bajnokságnak is részét képező Mecsek Rallyn találkozik egymással.

A II. Hell Diósgyőr Rally végeredménye

Német Gábor, Németh Gergely (Skoda Fabia R5 Rally2) 1:18,07,2
Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5)  +9,6
Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) +1:16,4
Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo) +1:29,4
Trencsényi József, Verba Gábor (Skoda Fabia)  +3:20,1
Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia R5)  +3:59,2

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában