Rali

2024.05.22. 15:46

Először aszfalton az első osztály

A murvás szezonnyitó után hétvégén a II. Hell Diósgyőr Rallyval folytatódik a hazai pontvadászat.

Turán Frigyes legalább egy dobogós helyezésre számít Diósgyőrben Fotó: ME

Négy esztendő szünet után tér vissza az első osztály rali bajnokság Miskolcra. Egészen pontosan Diósgyőrbe, hiszen a tavalyi ORB2-es és ORB3-as futamot követően az előttünk álló hétvégén a szakág valamennyi mezőnye érintett lesz a II. Hell Diósgyőr Rallyn. A nevezési időszak lejárt, nyilvánosságra kerültek az indulók. Az aszfaltos viadalon több mint százhúsz egység áll rajthoz. Pénteken az adminisztratív és a technikai átvételeket tartják meg, majd a DVTK Stadionnál egy rajtceremóniát is tartanak. Szombaton és vasárnap a gyorsasági szakaszokat bonyolítják le, a futam végén pedig ismét a stadionnál lehet találkozni a sikeresen célba érkezett párosokkal.

Lesznek korlátozások

  • Klasszikus Miskolc környéki pályákat használhatunk ezen a futamon, amiért a csapatunkkal közösen nagyon sokat dolgoztunk - fogalmazott érdeklődésünkre Jacsó Tibor, a II. Hell Diósgyőr Rally főszervezője. - Ezúttal is lesznek olyan területek, ahová nem engedhetünk nézőket, de a hétvégi programban bőven lehet olyan részek, ahová szívesen várjuk a szurkolókat. Számunkra a legfontosabb a biztonság, ehhez azonban a közönség oldaláról is szükség van mindenki segítségére. A rali veszélyes sportág, azért arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a rendezők utasításait, hiszen egy szórakoztató, balesetmentes versenyt szeretnénk rendezni.
     
 

A központ tehát adott: a DVTK Stadion és környéke szolgálja ki a versenyzőket, míg a technikai átvételeket pénteken a Magyar Autóklub telephelyén tartják meg. A gyorsasági szakaszoknál a mályinkai teljes egészében, a bükkszentlászlói pedig részben lesz nézőktől elzárt. Sátánál és Lyukóbányán viszont látogatható a versenypálya. Emellett természetesen a ceremóniákra valamint a szervizparkba is várják a közönséget. Gyermeknap lévén pedig a rendező vasárnap külön családi programokkal is készül.

R5-ös dömping

A legjobbak pedig készülnek, hogy ismét meghódítsák a Bükk aszfaltos pályáit. A szezonnyitót Veszprémben Csomós Miklós nyerte Turán Frigyes és László Martin előtt. A népszerű borsodi ralis ezúttal hiányozni fog a mezőnyből, hiszen az ERC legutóbbi viadalálán hatalmasat bukott. Ettől függetlenül így is órási R5-ös dömping várható Diósgyőrben, ami garantálja a nagy küzdelmet, a szoros csatát.

  • Miskolc és Diósgyőr nagyon hiányzott már számunkra - jelentette ki érdeklődésünkre Turán Frigyes. - A korábbi tesztek alkalmával már jártam a stadionnál, a központ nagyon szép, igényes, a szervizparkkal kapcsolatos igényeket pedig maradéktalanul ki lehet majd elégetni. Fontos számunkra is a jó elhelyezés, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen helyen tudunk “tábort” verni. Alapvetően pozitív szemléletű ember vagyok, ezért most is optimistán várom a következő futamot.
     

Örül, hogy visszatérnek

Velenczei Ádám Veszprémben nem ért célba, ezért a II. Hell Diósgyőr Rallyn nem hibázhat, ha az esztendő végén szeretne jó eredményt elérni.

  • Hogyha a magyar rali fellegvárairól kell beszélni, akkor egyértelműen Pécset és Miskolcot említeném meg - fogalmazott Velenczei Ádám. - Boldog vagyok, hogy visszatérhetünk Borsodba, hiszen ez a környék nagyon sok nagyszerű versenyzőt adott szeretett sportágunknak, a Bükk révén pedig olyan pályákat, amelyek mind a mai napig szenzációsak. Nekünk nem lehet más feladatunk, mint a veszprémi nullázás után a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be Diósgyőrben.
Fotó: Szabo Attila

  •  

Infóbox

II. Hell Diósgyőr Rally, 2024. május 24-26.

Versenyközpont, szervizpark, ceremóniák: DVTK Sportliget, DVTK Stadkon és környéke

Technikai átvétel: Magyar Autóklub

Gyorsasági szakaszok, szombat: Közép Garadna - Mályinka (7:58, 11.37), Sáta - Ózd (9:01, 12:40), Parasznya - Lyukóbánya (10:29, 14:08)

Gyorsasági szakaszok, vasárnap: Borsodbóta - Sáta (8:03, 13:02), Mályinka - Közép Garadna (9:01, 14:00), Bükkszentkereszt - Bükkszentlászló (10:04, 15:03).

Díjkiosztó ünnepség, szombat (ORB2, ORB3):17:16

Díjkiosztó ünnepség, vasárnap (ORB1, ORC, Historic) 15:43

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában