boon.hu video

2024.05.22. 20:10

A házigazdáé lett a siker - fotók, videó

Szerda délután Gesztelyben rendezték meg a 2023/2024 vármegyei kupa döntőjét.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A korábbi, tiszaújvárosi finálék után ezúttal egy Miskolchoz közeli, futballkedvelő község, Gesztely létesítménye adott otthont a vármegyei kupasorozat fináléjának. A végső sikerért megmérkőző két együttes egyaránt a vármegyei I. osztály tagja, a GFC már biztos ezüstérmes, a vendég MVSC-nek pedig nagyon jó az esélye arra, hogy a hátralévő két fordulóban megtartsa bronzérmes pozícióját. A házigazdák, ebben a sorozatban, előzőleg, az első körben erőnyerők voltak, aztán a KKFC Mezőcsát (3-0), a Sárospataki TC (3-0, szövetségi döntés), valamint a Hidasnémeti VSC ,,testén” (6-1) keresztül jutottak el a legjobb kettőig, míg a miskolci zöld-fehérek a HHSE Szuhogy (9-2), a Parasznya SE (3-0, szövetségi döntés), a SunPro Napenergia-Ónod SE (4-2), illetve a Tállya RSE (2-0) csapatát verték ki a döntőig.

Rák, vezetés

A gesztelyiek igyekeztek megadni a módját a finálénak, mindent elkövettek azért, hogy jó házigazdák legyenek, és nézők is megfelelő létszámban látogattak ki a Tóth-Zele József Sportközpontba, ahol több vármegyei szakember is feltűnt. A meccs első öt percében a házigazda futballozott fölényben, a miskolciaknál sokszor csak Csávás várta, hogy a többiek játékba dobják. A 8. percben Porkoláb kínálta meg 17 méterről Hajzert, aki szépen védett. Aztán nem sokkal Kalocsai ívelt a zöld-fehérek ketrece fölé, míg a 12. percben Blaskó vitte el a labdát embere mellett, de Szegő jól olvasta a szituációt. Az MVSC a jobb oldalát, Figeczkit is igyekezett használni, míg középen Takács próbált akciókat indítani. Az ezt követő időszakban is jobbára a GFC diktálta a ritmust, és birtokolta a labdát, azonban sokszor középen erőltették a támadást, vagy túl kombinálták azt, illetve nem egyszer a vármegyeszékhely klubjának védelme állta a sarat. Porkoláb másodszor is próbára tette Hajzert, aki kitolta a játékszert a léc alól a 24. percben. A 29. minutumban azonban már ő is tehetetlen volt, ekkor Rák 23 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0. A vasút utána nem tudta átvenni a kezdeményezést, mialatt begyűjtöttek két sárga lapot is.

 

Rákezdő eső

A második félidőben sokkal aktívabb volt az MVSC, a Gesztely ráült a vezetésére, bár ezen játékrész elején volt egy komoly ziccerük, amit az ,,ellen” kapusa hárított. Időközben rákezdett az eső is, de szerencsére nem lett vihar, így a meccs félbe szakítása nem volt opció. A sárga kártyák ezúttal a GFC-oldalon gyűltek, majd a 61. percben Csávás egy cselt követően 11 méterről a bal sarokba helyezett, 1-1. A miskolci szimpatizánsok füstbombát is bevetettek, ami színesítette a mérkőzést, majd Szegő védett egy zöld-fehér szabadrúgás során. Az utolsó tíz percre valamelyest felélénkült a kék mezes hazai csapat, de már sem az ő, sem a Vasút oldalán nem maradt erő arra, hogy eldöntsék a csatát. Így aztán 11-esek következtek.

Potyka elrontotta

A büntetők során egy ideig mindenki biztos lábbal lőtt, viszont Potyka hibázott, aki a kapu fölé célzott, így a Gesztelyé lett a serleg. A díjátadáson közreműködött Tatárka József, vármegyei társadalmi elnök, illetve a helyi kötődésű Tóth-Zele József, aki annak idején a Real Madridnál is dolgozott. 

 

Gesztely FC Sport-Bau - MVSC-Miskolc      1-1 (1-0) - büntetőkkel 5-4

Gesztely, 300 néző. V.: Jakab Gy. (Kiss B., Sántha Sz.).

Gesztely: Szegő - Zanócz, Mészáros Gy., Orosz M., Berta (Rozgonyi) - Porkoláb, Horváth S. (Erdei-Nagy) - Erdélyi, Sipos J., Kalocsai - Rák (Gondos). Edző: Simon Imre. MVSC-Miskolc: Hajzer - Sebestyén (Daru), Kiss P. (Fenesi), Sóskuti, Blaskó - Bódi (Kurucz), Gönczi, Takács P. (Nagy P.), Kele - Csávás, Figeczki (Potyka). Edző: Jordán András. G.: Rák, ill. Csávás. Jók: az egész csapat, ill. mindenki.

Simon Imre: - Igazi kupahangulat volt a mérkőzésen. Remek ellenféllel szemben sikerült nyernünk. Gratulálok a fiúknak és valamennyi szereplőnek.  

Jordán András: - Gratulálok a gesztelyieknek. A nagyon jó találkozón remekül szórakozhattak a nézők. A büntetők mindig a lutri kategóriájába tartoznak, ebben nekünk most nem volt szerencsénk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában