Helyi sport

2024.04.02. 18:00

Ha elbuknak az utolsó feladatban, kiesnek

Elérkezett a végjáték a női élvonalbeli röplabda-bajnokságban. A 2023/2024-es évadban az Extraliga fináléját a Vasas Óbuda, illetve a Kaposvári NRC vívja, a harmadik helyért a Swietelsky Békéscsabai RSE és a MÁV Előre Foxconn küzd meg, az ötödik pozícióért Fatum Nyíregyháza – Újpesti TE csatát rendeznek, míg a hetedik helyért a balatonfüredi Szent Benedek RA, illetőleg a Diósgyőri VTK Ongropack harcol meg egymással. A piros-fehérek egyik mérkőzésüket sem tudták megnyerni az alapszakaszban, 1 ponttal zártak az utolsó, nyolcadik helyen, míg az SZBRA előttük végzett, a Balaton-partiak is csak kétszer érezték a siker ízét, tavaly október 15-én 3:0-ra nyertek Miskolcon, a DVTK Arénában, december 17-én pedig hazai környezetben 3:1-re múlták felül a Diósgyőrt. A negyeddöntőben Németh Szabolcs vezetőedző alakulata a Vasas Óbudával szemben maradt alul három sima csatában, a balatonfürediek pedig ugyanilyen arányban a Kaposvár ellenében. Az alsó ház első körében a DVTK Ongropack-ot a Fatum Nyíregyháza ejtette ki (3-0), a Szent Benedeket pedig az Újpest verte 3-0-ra. A tét nem kicsit a két gárda harcában, ugyanis amelyik hozza az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot, az megváltja a jegyét az Extraliga 2024/2025-ös sorozatára, a vesztes viszont kiesik a másodosztályba, az NB I-be.
Az együttesek április 9.-én, kedden 18 órától kezdik a csatát a Szent Benedek RA pályaválasztása mellett, míg a második mérkőzésre április 16.-án, kedden 18 órától kerül majd sor a DVTK Arénában. A harmadik mérkőzés időpontja április 19., péntek, 18:00 (Balatonfüred), amennyiben még nem dől el a párharc, akkor negyedszer Miskolcon találkoznak a csapatok (április 23., kedd, 18:00), ha ekkor sincs meg a győztes kiléte, akkor lesz egy utolsó meccs az SZBRA otthonában, április 26.-án, pénteken 18 órától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!