Kosárlabda

2024.04.03. 13:22

Az újonc bennmaradt, a rájátszás első körében pihenős

A rájátszás első körében pihenős lesz a másodosztályú miskolci férfi kosárlabdacsapat.

Az NB I/B Piros csoport alapszakaszát a 9. helyen zárta a MEAFC-Peka Bau férfi kosárlabdacsapata (kékben)

Fotó: Magánarchívum

Húsvét vasárnap befejeződtek a küzdelmek a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának alapszakaszában. A másodosztály 14 csapatos mezőnyében egy vármegyei csapat szerepel, a MEAFC-Peka Bau, akik a 9. helyen zártak a 26 fordulós alapszakaszban. 

Az egyetemisták az utolsó mérkőzésüket, a Phoenix-MT Fót elleni idegenbeli találkozót 96-73-ra elveszítették, pedig ha sikerült volna a bravúr, és nyerni tudnak, akkor a rájátszást a felsőházban kezdhetnék.
Igaz, hogy legjobb nyolcba nem tudott bekerülni a tavaly még egy osztállyal lejjebb, vagyis az NB I/B Zöld csoportban szerepelt miskolci gárda, de a kiesés elkerüléséért sem kell csatáznia. Olyannyira nem, hogy a rájátszás első körében, az alapszakasz 10. helyezett Jászberényi KSE-hez hasonlóan, pihenősök lesznek, ellenfélre várnak, ugyanis a versenykiírás szerint a tabella utolsó négy helyén végzett együttese harcol a kiesést jelentő utolsó, illetve az osztályozót jelentő utolsó előtti hely elkerüléséért.
A MEAFC-Peka Bau a rájátszásban a II. fordulóban lesz érdekelt, a 11. helyen zárt Debreceni EAC U23, és az utolsóként végzett Budafok csata győztese ellen (ez utóbbi párharc az egyik fél két győzelméig tart). A play-off második körében a 9-12. helyért, a két győzelemig tartó küzdelem váltakozó pályaválasztói joggal zajlik, és az alapszakaszban előkelőbb helyen zárt csapat otthonában, vagyis Miskolcon kezdődik. A kiírás szerint ennek a játéknapja április 18-a, 21-én pedig idegenben lép pályára a MEAFC-Peka Bau, és ha szükség lesz harmadik találkozóra, akkor azt 25-én, Miskolcon játsszák. Az évad zárásán a helyosztón, a 9. vagy a 11. helyért meccsel a két győzelemig tartó csatában a miskolci gárda, a Jászberényi KSE, vagy a Salgótarjáni KSE, vagy az Óbudai Kaszások ellen. Ennek a párharcnak a hivatalos játéknapjai: május 5., 9., 12.

Elérték a célt

– Az alapszakaszban elért 9. helyezés, egy újonc csapat részéről, teljesen jó, hab a tortán lett volna a nyolcba kerülés. Megjegyezem, hogy amióta a mostani lebonyolítási rendszer van a férfi kosárlabda bajnokságokban, vagyis az NB I/B-ben van Piros csoport, a MEAFC-nak egyszer sikerült bejutnia a felsőházi rájátszásba a másodosztályban

 – mondta Váczi Péter, a MEAFC-Peka Bau vezetőedzője, majd így folytatta: 

– Mindent mérlegre téve, ezzel a kerettel ez egy jó szereplés, a cél a biztos bennmaradás elérése volt, amit a 9. hellyel sikerült elérni, és innentől a jövőt tudjuk építeni, nincs okunk az izgalomra, és nem mellékesen a játékosokra váró másik sorozatra is tudunk koncentrálni. Ugyanis a MEFOB-ban, vagyis az egyetemisták országos bajnokságában a Miskolci Egyetem csapatára a négyes döntőbe jutásról határozó oda-visszavágós párharc vár a közeljövőben a Szombathelyi Egyetem ellen, és ezt az akadályt szeretnénk sikerrel venni.

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakaszának végeredménye

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!