2024.04.23. 11:44

Az egyszeres bajnokot a háromszoros válthatja Párizsban

Gyurta Dániel helyett Szilágyi Áron kerülhet a NOB sportolói bizottságába.

Gyurta Dániel leköszönő NOB-tag és Kékesi Márton, a DVTK alpesi sízője.

Forrás: MOB

Fotó: Peter Szalmas

Száz nappal a július 26-án kezdődő párizsi ötkarikás játékok előtt nagyszabású, sportolással egybekötött tájékoztatót tartott a Magyar Olimpiai Bizottság. Az eseményen természetesen szóba kerültek versenyzőink várható esélyei, akárcsak egy olyan, nagy téttel járó szavazás, amely rendkívül fontos a hazai sportmozgalom számára.

Kékesi Marci méltatta

– Köztudott, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságában lejár Gyurta Dániel megbízatása – emlékeztette a jelenlévőket Fürjes Balázs, a grémium tagja, aki az életkora miatt leköszönt Schmitt Pál helyére került a nagy tekintélyű testületbe. – A londoni úszó aranyérmes Danit 2016-ban, a Rio de Janeiro-i játékokon választották meg, most azonban letelik a mandátuma. A posztért a háromszoros kardvívó olimpiai bajnok Szilágyi Áront küldjük harcba. Arra kérem a majdani párizsi szereplőinket, hogy valamennyien a harmincnegyedik évében járó világklasszisunkra adják voksukat, ezzel is segítsék a NOB-tagság felé vezető útján.  

A távozó Gyurta Dániel munkásságáról elmondta véleményét Kékesi Márton, a DVTK kétszeres téli olimpikonja, a MOB sportolói bizottságának tagja: 

– A 2012-es olimpián 200 méteres mellúszásban diadalmaskodott Dani jó barátom. A 2018-as, dél-koreai Phjongcshangban rendezett XXIII. téli játékokon ismerkedtünk meg, sportdiplomatánk ugyanis NOB tagként hivatalból vett részt a havas-jeges viadalon. Utána számos hazai és külföldi rendezvényen vettünk részt, például közös kedvenc helyünk a Székelyföld, ahová gyakran járunk. Jómagam már a 2026-os olaszországi, Milánóban és Cortina d’Ampezzóban sorra kerülő téli játékokra „gyúrok”, így nem szavazhatok, de bízom benne, hogy Gyurta Dani után Szilágyi Áron is kap majd nyolc évet a voksolóktól a francia fővárosban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!