Műlesiklás

2024.03.01. 11:04

Kékesi Márton a tizedikkel a huszadikra jutott

A DVTK mindenben támogatja a harmadik téli olimpiájáról álmodó bánkúti gyereket.

Kolodzey Tamás

Grebenzen. „Magyar bajnok lettem műlesiklásban – lelkendezett a vonal ausztriai végén Kékesi Márton, a DVTK kétszeres téli olimpikon alpesi sízője, a Testnevelési Egyetem kutatója. – A felnőttek között tízszeres hazai aranyérmes vagyok, a korosztályos diadalaimmal együtt pedig immáron húsz győzelmet jegyzek. Kis túlzással mondom: már annyi ereklyém van, hogy lassan nem tudom hová tenni a serlegeimet. Grebenzenben húszan vetélkedtünk, én voltam a nagy esélyes, ezért kicsit izgultam, nehogy valaki megverjen. Az első négy között mellesleg két és fél másodperc volt a különbség, ez ebben a műfajban soknak mondható.”

Fotó: olvasónk 

 

Három a magyar igazság

A bánkúti gyereknek hívott versenyző ezután a bajnokság szakmai részleteiről beszélt: „Ötszázhúsz méteres volt a pálya, a rajttól a célig pedig százhatvan métert tett ki a szintkülönbség. Ötvenkét kaput kellett megkerülnünk a hat fokos, kifejezetten enyhe időben, nulla fokos havon. A puha téli paplan nekem fekszik, hiszen annak idején a Bükkben nem szoktam hozzá a dermesztő hideghez és a szikrázó hegyoldalakhoz. A viadal után örömmel jelentettem a klubomnak, hogy újabb  győzelmet szállítottam, ezzel köszöntem meg a DVTK segítségét, mert a piros-fehérek hathatósan támogatják versenyzésemet.”

Kékesi Márton ideális korban van, tavaly decemberben múlt huszonnyolc éves, pályafutásába így bőven belefér a harmadik ötkarikás viadal is. Megjárta a 2018-as dél-koreai, a 2022-es kínai játékokat és ha minden jól alakul számára, akkor ott lesz a 2026-os, olaszországi Milánóban és Cortina d'Ampezzoban sorra kerülő XXV. téli játékokon is. A kvalifikációs időszak még nem nyílt meg, így Marci egyelőre csak azt a mondást emlegeti, hogy három a magyar igazság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!