Labdarúgás

2024.02.29. 21:24

Megvan a DVTK MK-ellenfele: a bajnok

Elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását.

Ellenfelet kapott a kupában a DVTK

Fotó: Kovács Péter

Csütörtökön két mérkőzést rendeztek a labdarúgó Magyar Kupában, a kora délutáni Szentlőrinc SE (NB III) – Nyíregyháza SFC (NB II) 1-5 (1-3) találkozó után, a hosszabbításba torkolló Újpest FC (NB I) – Paksi FC (NB I) 1-2 (0-1, 1-1, 1-1) meccset követően lett teljes a legjobb 8 mezőnye. 
Miután az utóbbi találkozó véget ért, megtartották a negyeddöntő sorsolását, kiderült, hogy az április 3-i hivatalos játéknapon (amelytől az élő televíziós közvetítések miatt eltérhetnek) ki lesz a DVTK ellenfele.

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása

Kisvárda MG (NB I) – MTK Budapest (NB I)
Nyíregyháza SFC (NB II) – Kecskeméti TE (NB I)
Diósgyőri VTK (NB I) – Ferencvárosi TC (NB I)
Vasas FC (NB II) – Paksi FC (NB I)

A pályaválasztás joga a döntőig vezető úton a következő: amennyiben a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Amennyiben a két csapat azonos szintű bajnoki osztályban játszik, akkor az a pályaválasztó, amely csapat a 1-7. fordulókban kevesebbszer volt pályaválasztó. Amennyiben így sem dönthető el a pályaválasztás, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.
A most legjobb 8 közé jutott 6 NB I-es csapat közül kettő volt olyan, amelyik ebben a sorozatban már volt pályaválasztó, a DVTK a nyolcaddöntőben a kupa címvédő Zalaegerszegi TE FC-t búcsúztatta, az FTC pedig a 16 közé jutásért rendezett párharc során a Puskás AFC-t.
Mivel a sorsoláskor a harmadik párban a DVTK neve került elő hamarabb, és ezt követően az FTC, így a forduló csúcsmérkőzését Diósgyőrben rendezik.

Érdekesség, hogy a DVTK és az FTC hat héten belül háromszor is tétmérkőzést játszik egymás ellen. Az április 3-i Magyar Kupa negyeddöntő után április 10-én a fővárosi csapat pályaválasztása mellett csapnak össze a felek, egy korábbról elhalasztott bajnokin, majd május 11-én, szintén bajnokira, a Ferencváros érkezik Diósgyőrbe.

A Magyar Kupa negyeddöntőiben a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, az elől álló csapatok pályaválasztása mellett, és amennyiben a rendes játékidőben a döntetlenre végeznek a felek, akkor 2x15 perc hosszabbítás következik, ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgásokkal zárul a párharc.

A DVTK legutóbb hat éve játszott negyeddöntőt, ám akkor a Puskás AFC búcsúztatta a piros-fehéreket (Puskás AFC – DVTK 0-1, DVTK – Puskás AFC 0-3). Ennél tovább 10 éve jutott a Diósgyőr, a Lombard Pápa Termál FC kiverésével, majd miután az elődöntőben a Debreceni VSC-t búcsúztatták, a döntőben az Újpest FC-vel szemben maradtak alul, 11-es rúgásokban. 

A DVTK a Magyar Kupában legutóbb 2017-ben játszott az FTC ellen, a negyeddöntő első meccsén, a fővárosiak hazai környezetben 2-1-re nyertek, és a mivel a diósgyőri visszavágón 0-0-s döntetlen született, így a zöld-fehérek jutottak be a 4 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!